Sfeer impressie buitenlandexcursie Duitsland Lenethalbrucke

maandag, 22 mei, 2017 - 00:00
 

Sfeer impressie VIB georganiseerde buitenlandexcursie naar de Lenethalbrucke (Dortmund).

 

Donderdagavond 18 mei reden we in 2 uurtjes van Kantoor Westraven naar ons hotel bij Dortmund. Daar druppelde de één na de ander binnen. Met 9 personen hadden we een gezellige avond. De volgende morgen voegden zich nog 2 personen bij ons en reden we richting de Lennethalbrucke. Na diverse presentaties gingen we de bouwplaats op. Een zeer indrukwekkend bouwwerk. Zaterdagochtend gingen we weer huiswaarts. Hierbij een aantal reacties van de deelnemers:

 

 

Connie van Golverdingen:
Ik vond het een geweldig evenement om mee te maken; ontzettend interessant en heel gezellig!

 

Jan Timmer:
Onze Duitse collega's van de Staβen.NRW hebben ons zeer gastvrij ontvangen die ons hun indrukwekkende project "Neubau der Lennetalbrϋcke" hebben toegelicht waarbij wij als RWS-ers  elkaar ook beter hebben leren kennen in een ontspannen sfeer.

 

Ton Coertjens: 
Was heel leuk om voor het welslagen van deze VIB buitenlandexcursie de al langer bestaande goede contacten met Straßen.NRW in te hebben mogen zetten.

 

Diana Wonnink: 
Altijd erg leerzaam (voor mij als Omgevingsmanager) om over de grens te kijken hoe anderen een project aanpakken, in dit geval bij onze Oosterburen die werken aan een nieuwe Lennetalbrücke!

 

Rob v.d. Plaat:
Leerzaam (en leuk) om de ervaringen en werkwijzen van de collega's van de 'Duitse' Rijkswaterstaat mee te maken met een enthousiaste groep VIB'ers.

 

Jenne vd Velde:
Een interessante excursie, waar we elkaar als VIB-leden hebben leren kennen, maar waar we de Duitsers ons hebben laten zien hoe ze op indrukwekkende wijze een 1 kilometer lang viaduct vervangen terwijl de oude nog gewoon in bedrijf is.

 

 

Om een mooi beeld te krijgen van dit project raad ik u aan te kijken naar dit animatiefilmpje. Tevens heeft onze onvolprezen facilitator Connie een prachtige foto collage gemaakt. Een uitgebreider verslag volgt later.